Menu
Tablet menu

Уеб сайта www.iKiten.net не е актуализиран от 2020 година. Потребителите могат да го използват във вида, в който се намира в момента.

Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Icelandic Italian Macedonian Norwegian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Turkish Ukrainian

 

Уикенд в Китен от Мария Трифонова

kiten-beach

Този уикенд, решихме със съпруга ми и с двете ни прекрасни момчета, да си подарим двудневна почивка в слънчевия град – Китен. От Пловдив сме и копнеем за среща с морето, което за огромно наше съжаление е на 300 км. от нас. С приближаването на лятото у дома все по-обсъждана става темата – „Къде да почиваме това лято?“.

Това което искам да споделя с Вас е невероятното съботно-неделно приключение в което бяхме въвлечени ...

Пристигнахме в Китен в 10 часа сутринта. Жаркото слънце ни галеше с утринните си лъчи и ни приветстваше за добре дошли в този земен Рай. Със съпруга ми се огледахме за табели за настаняване, но не можахме да се ориентираме . Синът ми Георги на 16 години реши да потърси информация за настаняване в Китен в интернет и попадна на този богат информационен сайт, благодарение на който успяхме да си намерим квартира и да се настаним след дългия Избрахме семеен хотел Калина, тъй като отговаряше на изискванията които имахме – да е уютен, да е близо до морето и да е разположен на централно място. Другото което ни привлече, бяха атрактивните цени – 20 лв. на човек. Посрещна ни една много любезна дама и веднага ни предложи апартамент за настаняване. След като се настанихме и си отдъхнахме от пътуването, решихме да отидем до морето.

Сложихме банските, взехме си плажните кърпи и лосионите против изгаряне и се спуснахме по баирчето. След няма и 5 минути пред погледите ни се откри син морски пейзаж. Синовете ми хукнаха към плажа, а аз и мъжа ми – Трифон се наслаждавахме на чистия морски въздух, докато вървяхме към морето. Искам да споделя с Вас, колко възхитена останах от чистата и бистра морска вода в Китен. Децата не излязоха от водата изобщо. Аз и съпругът ми си взехме по едно ледено бяло фрапе от плажното заведение и се настанихме на удобните бели шезлонги, които освен че създаваха усещането за комфорт, се оказаха и безплатни за нас, тъй като сме гости на заведението.

Прибрахме се следобеда в квартирата, взехме си душ и се отдадохме на релакс. За вечеря решихме да хапнем на вън, домакинята на семейната къща, ни предложи да посетим ресторант Воденицата, който е на 3 минути от къщата. Обстановката там, съвпадна абсолютно с душевното състояние в което бяхме и четиримата. Храната беше много вкусна, а гледката от терасата на ресторанта – зашеметяваща. Вечерта се прибрахме и легнахме доволни и щастливи.

На следващия ден отново бяхме на плажа, този път от сутринта. На обед хапнахме морски деликатеси в така наречения – гръцки ресторант, много ни харесаха поднесените гозби. Следобеда синовете ми – Георги и Петър, се захванаха да правят замък от пясък, към тях се присъединиха и други деца. Трифон се зачете във вестника си, а аз се заприказвах с друга майка. Оказа се, че и тя е тук със семейството си за Събота и Неделя. Живеели в Сливен и редовно водели децата на море в Китен. Прибрахме се в хотела към 16 часа, стегнахме куфарите, благодарихме на приветливите домакини и взехме координатите им, за да можем при последващо гостуване да си направим предварителна резервация.

Пристигнахме в Пловдив към 22 часа, изморени, но доволни от лятното си приключение!

back to top

Китен във Facebook

VIP обекти от Китен

Семейна къща КалинаСемейна къща Калина
15 до 25 лева / човек

Снимки от Китен