Menu
Tablet menu
Намерете хотели, къщи за гости и заведения в Китен                                                                                                   Уеб Сайт или Обява от iKiten.net
Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Icelandic Italian Macedonian Norwegian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Turkish Ukrainian

 

Лято в Китен от Ралица Цветкова

kiten

В края на миналото лято, със семейството ми бяхме на почивка в град Китен. Живеем в град Ямбол и си нямаме море, а децата копнеят за него. Мъжът ми – Валери, попадна съвсем случайно на този чудесен сайт за град Китен - iKiten.netи прецени, че чрез него лесно и бързо можем да направим предварителна резервация за семейството ни. Имаме три деца – Павлина на 15 години, Надежда на 11 години и Виктор на 6 години. Имаме и куче, порода Джак Ръсел Териер, казва се Рони и е на 2 години. Със съпруга ми и децата, бяхме твърдо решени да вземем и кучето ни с нас, той е неделима част от семейството и пълноправен негов член. И така освен апартамент с 5 легла ни беше необходимо и дворно пространство за Рони.

Спряхме се на семейна къща за гости Алина. С мъжът ми харесахме местоположението на къщата, имаше двор и за Рони. Чудесно! Пристигнахме в Китен на 01.09.2013 година. Децата много се радваха на избраното място за тазгодишната ни почивка, а Рони въртеше опашка в знак на одобрение. Настанихме се за нула време и в 11ч. вече бяхме с банските си, готови за морски приключения. Запътихме се към Северния плаж, отне ни не повече от 10 минути за да стигнем от хотела до морето.

В началото на месец Септември, времето беше великолепно, а морската вода просто божествена, чиста и ароматна, галеща нежно телата ни. Децата бяха във възторг, цялото море беше само за нас, имаше малко хора, което правеше плажа още по-привлекателен за плажуващите. Виктор и Надежда прекараха почти целия ден във водата, въпреки молбите на баща им и моите, докато Павлина се излежаваше на пясъка и слушаше музика на ipod-a си. Страхотен ден. Рони подскачаше около нас, страхуваше се от водата и не припарваше до нея.

Прибрахме се в 19ч. вечерта, с лек загар и с много приповдигнато настроение. Вечеряхме в квартирата, имахме сандвичи останали от пътуването. Следващите 6 дена, ежедневието ни се състоеше от ставане в 9ч. и плажуване от 10ч. до 16ч. Всички придобихме матов южен загар, а Виктор и Надежда заприличаха досущ на „циганчета“. Рони не беше на себе си от вълнение, никога не беше прекарвал толкова дълги часове в разходки и игра с децата.

Предпоследния ден от гостуването ни в град Китен, решихме да отидем на излет в резерват Тисовица, намиращ се в природен парк Странджа. Останахме толкова удивени от прелестта на зеленината и от природното многообразие което предлага това място. Благодарение на град Китен, опознахме южното българско черноморие и открихме колко величествена е българската природа. Потеглихме обратно към Ямбол, с усещането че оставяме част от себе си  тук в Китен, в това райско кътче, докоснато от Бог!

back to top

Китен във Facebook

VIP обекти от Китен

Семейна къща КалинаСемейна къща Калина
15 до 25 лева / човек

Питай ни всичко?

Изпрати e-mail на:
info@ikiten.net

Снимки от Китен