Menu
Tablet menu

⚠️ Уеб сайта www.iKiten.net не е актуализиран от 2020 година. Потребителите могат да го използват във вида, в който се намира в момента.

Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Icelandic Italian Macedonian Norwegian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Turkish Ukrainian

 

Лято в Китен от Ралица Цветкова

kiten

В края на миналото лято, със семейството ми бяхме на почивка в град Китен. Живеем в град Ямбол и си нямаме море, а децата копнеят за него. Мъжът ми – Валери, попадна съвсем случайно на този чудесен сайт за град Китен - iKiten.netи прецени, че чрез него лесно и бързо можем да направим предварителна резервация за семейството ни. Имаме три деца – Павлина на 15 години, Надежда на 11 години и Виктор на 6 години. Имаме и куче, порода Джак Ръсел Териер, казва се Рони и е на 2 години. Със съпруга ми и децата, бяхме твърдо решени да вземем и кучето ни с нас, той е неделима част от семейството и пълноправен негов член. И така освен апартамент с 5 легла ни беше необходимо и дворно пространство за Рони.

Спряхме се на семейна къща за гости Алина. С мъжът ми харесахме местоположението на къщата, имаше двор и за Рони. Чудесно! Пристигнахме в Китен на 01.09.2013 година. Децата много се радваха на избраното място за тазгодишната ни почивка, а Рони въртеше опашка в знак на одобрение. Настанихме се за нула време и в 11ч. вече бяхме с банските си, готови за морски приключения. Запътихме се към Северния плаж, отне ни не повече от 10 минути за да стигнем от хотела до морето.

В началото на месец Септември, времето беше великолепно, а морската вода просто божествена, чиста и ароматна, галеща нежно телата ни. Децата бяха във възторг, цялото море беше само за нас, имаше малко хора, което правеше плажа още по-привлекателен за плажуващите. Виктор и Надежда прекараха почти целия ден във водата, въпреки молбите на баща им и моите, докато Павлина се излежаваше на пясъка и слушаше музика на ipod-a си. Страхотен ден. Рони подскачаше около нас, страхуваше се от водата и не припарваше до нея.

Прибрахме се в 19ч. вечерта, с лек загар и с много приповдигнато настроение. Вечеряхме в квартирата, имахме сандвичи останали от пътуването. Следващите 6 дена, ежедневието ни се състоеше от ставане в 9ч. и плажуване от 10ч. до 16ч. Всички придобихме матов южен загар, а Виктор и Надежда заприличаха досущ на „циганчета“. Рони не беше на себе си от вълнение, никога не беше прекарвал толкова дълги часове в разходки и игра с децата.

Предпоследния ден от гостуването ни в град Китен, решихме да отидем на излет в резерват Тисовица, намиращ се в природен парк Странджа. Останахме толкова удивени от прелестта на зеленината и от природното многообразие което предлага това място. Благодарение на град Китен, опознахме южното българско черноморие и открихме колко величествена е българската природа. Потеглихме обратно към Ямбол, с усещането че оставяме част от себе си  тук в Китен, в това райско кътче, докоснато от Бог!

back to top

Китен във Facebook

VIP обекти от Китен

Семейна къща КалинаСемейна къща Калина
15 до 25 лева / човек

Снимки от Китен