Menu
Tablet menu

⚠️ Уеб сайта www.iKiten.net не е актуализиран от 2020 година. Потребителите могат да го използват във вида, в който се намира в момента. ⚠️

Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Icelandic Italian Macedonian Norwegian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Turkish Ukrainian

 

Вълшебството Китен от Васил Апостолов

Миналата година с приятелката ми – Катя и с още няколко двойки се организирахме и направихме още през месец Май, резервация за лятната си почивка в Китен. От дете съм фен на това морско градче и макар да съм от далеч – Благоевград, всяко лято прекарвам поне една седмица на морето.

Избрахме семеен хотел Зелената къща, мястото е добре поддържано, стаите са уютни и просторни и стопаните са гостоприемни. Разкошни цветя украсяват двора на хотела и придават съвършен вид. От 4 години предпочитаме само този хотел. Квартирата се намира в центъра на града, много близо и до двата плажа - Северен и Южен.

С приятелката ми сме на по 27 години, останалите от компанията са на възраст между 26 и 35 години, все младежи, така да се каже. По цял ден се печем на плажа, пием бира и играем на карти и шах. Понякога, ако има и други ентусиасти играем плажен волейбол. Момичетата четат списания и книги и „хващат тен“. Предпочитано място за нас през последното лято, беше Веселия бар. Там прекарахме над 60% от времето си. Забавленията които предлага заведението, определено много ни допаднаха – игри на „Не се сърди човече“, шах, плуване с кану в морето, излежаване в хамак на самия плаж, ходене по въже и т.н. Вечер понякога прожектираха филми, директно върху бара. Яко нали? Изобщо, много весело място се оказа Веселия бар в Китен!

Почти всяка вечер купонясвахме в заведенията. Първо пиехме коктейли в бар Ванила, а после щуреехме до зори в местната дискотека Зангадор. Тази дискотека е наистина уникална, намира се в естествен залив. Има възможност за танци в самото море или на пясъка. Препоръчвам го на всеки млад любител на нестандартните заведения и на нощните забавления, който все още не е намерил своето място за лятото.

Тъй като цялата ни компания обича новите места, в един от дните си направихме разходка до Къмпинг Юг. Има много дълга и красива плажна ивица. Тук пясъка е по-едър, а във водата има скали на които си направихме чудни снимки за спомен от лятото.

Прощалната си вечер за лято 2013 в Китен, прекарахме на плажа, в любимия Весел бар. Забавлявахме се с местните младежи, пяхме и танцувахме. Сутринта поехме обратно към родния Благоевград с широки усмивки и южен тен. :)

back to top

Китен във Facebook

VIP обекти от Китен

Семейна къща КалинаСемейна къща Калина
15 до 25 лева / човек

Снимки от Китен