Menu
Tablet menu

⚠️ Уеб сайта www.iKiten.net не е актуализиран от 2020 година. Потребителите могат да го използват във вида, в който се намира в момента. ⚠️

Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Icelandic Italian Macedonian Norwegian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Turkish Ukrainian

 

Ваканция в Китен от Гергана Иванова

Миналото лято със семейството ми избрахме град Китен за лятната си дестинация. И аз и мъжът ми сме от вътрешността на страната. Аз съм от гр. Троян, а мъжът ми е от град Карлово, където живеем от 5 години. Имаме дъщеричка, на 2 години – Ясена. Това беше първата ни екскурзия на толкова голямо разстояние с Ясена. С мъжа ми – Иван, всяко лято преди раждането на дъщеря ни, посещавахме Китен. Това е така да се каже „нашето място“, тъй като именно на брега на плажа Иван ми предложи да станем семейство. Изключително много се вълнувахме от първата среща на Ясена с морското градче.

Направихме си предварителна резервация посредством сайта ikiten.net и останахме много доволни от избора си. Спряхме се на хотел Бодуров. Пристигнахме в Китен рано сутринта, към 7 часа. Настанихме се в стаята си и разопаковахме куфарите. Ясена непрекъснато подскачаше около нас и си тананикаше.

От тук насетне всеки ден в Китен, беше наша сбъдната мечта. Детето ни се радваше на пясъка, на гларусите и най-вече на морето. Водата беше изключително чиста и много бистра, дори се виждаше морското дъно. Ясена и баща й се разхождаха по плажната ивица и събираха мидички и рапанчета, а аз се излежавах на шезлонга и си четях книга.

За обед предпочитахме да хапваме в хотелския ресторант, предлагащ интересни кулинарни изкушения за посетителите си. Следобедите отново прекарвахме на плажа. Хотела е разположен на самия бряг на плаж Атлиман и ни предоставяше възможността от сутрин до вечер да събираме слънчеви лъчи, под звуците на вълните и аромата на свеж морски въздух. Вечер правехме дълги разходки из градчето. Купехме за нас и близките си медальони от миди, гривни от рапанчета и разбира се магнити - „За спомен от Китен“. Ясена обожава забавленията и почти ежедневно прекарвахме поне час в Лунапарка, сред светлините на виенското колело, гондолата и люлките-въртележки.

Последната вечер, преди да си заминем, посетихме ресторант Воденицата, ястията от националната кухня които предлага ресторанта, допаднаха много на семейството ни. Живата музика определено прави ресторанта предпочитано заведение за посетителите.

Изживяхме едно истинско и незабравимо лято в Китен. Прибрахме се в Карлово отпочинали и щастливи. Мислим, през лято 2014 да изберем за почивка отново Южното черноморие и разбира се, отново любимият град – Китен!

back to top

Китен във Facebook

VIP обекти от Китен

Семейна къща КалинаСемейна къща Калина
15 до 25 лева / човек

Снимки от Китен