Menu
Tablet menu

⚠️ Уеб сайта www.iKiten.net не е актуализиран от 2020 година. Потребителите могат да го използват във вида, в който се намира в момента.

Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Icelandic Italian Macedonian Norwegian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Turkish Ukrainian

 

Седмица в Китен от Станислава Петкова

С приятелят ми, прекарахме една много романтична почивка в град Китен. Прибрахме се вчера, но нямах търпение да разкажа и препоръчам на всички които се чудят къде да летуват, за приказния Китен.

От град Тетевен сме, но много обичаме морето и всяка година с приближаването на лятото, си избираме място за почивка. Тази година, решихме да летуваме в Китен. Наши приятели всяка година прекарват отпуската си там и доверявайки се на вкуса им, посетихме това китно черноморско градче.

Направихме си предварителна резервация  за една седмица през сайта ikiten.net за семеен хотел Ина.  Привлече ни разположението на хотела, както и свежата зелена градина, не по-малко ни заинтригува цената, по 15 лв. на човек. Пристигнахме в Китен, в ранното утро на 2 Юни. Времето беше ясно, за разлика от това в родния Тетевен. Миро – приятелят ми и хазяинът, разтовариха багажа, а аз, придружена от домакинята на семеен хотел Ина, бях настанена удобно в стаята. Вътре имаше много светлина и уют, определено това лято бяхме направили правилния избор.

Следобеда се спуснахме към плажа. И двамата с Миро, бяхме нетърпеливи да се докоснем до морето и пясъка. Времето беше разкошно, много слънчево и с лек морски ветрец ... а пясъка, толкова ситен и мек като кадифе! Двамата се наслаждавахме на синьото лято и емоциите поднесени ни от морето.  

Вечерта посетихме един ресторант в центъра на града. Храната беше много вкусна и на добра цена, определено щяхме често да хапваме тук. След вечеря решихме да пием по питие, в коктейл-бар Сен Тропе, който се намира буквално на две крачки от ресторанта. Прибрахме се в лятната квартира късно през ноща, удовлетворени от първия ни ден в Китен.

Следващите дни бяха не по-малко интересни и слънчеви. Посетихме крепостта Урдовиза, разположена на едноименния полуостров, носещ нейното име, за който се знае, че има древен пристанищен град, заровен под скалите и под водата. С Миро останахме впечатлени от това мистично място и за спомен си направихме снимки.  Плажувахме на Южния е на Северния плаж и двата ни допадаха страшно много. Вечерите посещавахме баровете, особено един от любимите ни Водния бар, разположен над самото море на плаж Атлиман (така местните наричат Северния плаж). Два пъти посетихме дискотеката Зангадор, която ни изненада с местоположението си. За пръв път с Миро видяхме подобно заведение, в което посетителите да могат да танцуват както на морския бряг, така и в самото море.

Потеглихме рано сутринта на 9 Юни и си обещахме отново да дойдем в Китен при удобна възможност и да прекараме още слънчеви дни тук!

back to top

Китен във Facebook

VIP обекти от Китен

Семейна къща КалинаСемейна къща Калина
15 до 25 лева / човек

Снимки от Китен